Taxa auto eliminata din 2012 sau 2013

Lazlo Borbely, adica ministrul mediului, a declarat ieri  ca de la jumatatea anului viitor sau cel mai tarziu 2013 taxa auto de prima inmatriculare va fi eliminata.Aceasta taxa va fi inlocuita cu o carte verde , taxa de poluare.

“Am adoptat săptămâna trecută, în guvern, proiectul de lege prin care se reduce taxa auto cu până la 25% şi datorită deciziei Curţii Europene de Justiţie noi a trebuit să eliminăm acea discriminare indirectă , care însemna că în anul 2008 a fost o perioadă când se plătea această taxă numai pentru maşinile aduse din străinătate, deci pentru maşinile înmatriculate în România nu se plătea această taxa. Nu am putut să eliminăm acea discriminare decât dacă am impus, ne-am consultat şi cu Uniunea Europeană, am impus ca la prima vânzare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007 să se platesasca această taxă auto, iar cei care au plătit mai mult, deci după această reducere, se face un calcul. Celor care au plătit mai mult li se vor restitui banii diferenţă”, a declarat Borbely.

El a mai spus urmatoarele:

“În plus, o spun în premieră aici, la Piteşti, că am intenţia de a introduce, probabil de la jumătatea anului viitor, dacă e posibil, dacă nu de la 1 ianuarie 2013, o carte verde care înseamnă, ca şi în alte state, că în fiecare an trebuie să te duci la RAR şi să verifici fumul, noxele care ies din eşapamentul maşinii, iar dacă nu corespund normelor nu mai circulă pe drumurile publice, trebuie să-ţi repari maşina. Şi atunci plăteşte toată lumea, va fi o taxă foarte mică evident şi atunci vom renunţa la taxa de prima înmatriculare şi toată lumea va avea acelaşi statut, de «cel care poluează plăteşte» şi din păcate toate maşinile, chiar dacă sunt mai noi, poluează”

Schimbari si iar schimbari.Acum va rog frumos sa va duceti si sa va luati cei 25% inapoi.E dreptul tau cetateanule.Meri si ia-ti banii.

Leave a Comment