Ni s-a promis un spital modular

În plină pandemie de COVID-19 s-a vorbit pe larg despre necesitatea unui spital modular ATI dedicat, în Brașov.

Brașov-ul are doar 15 paturi ATI în oraș și niciunul dintre spitalele noastre nu părea pregătit să facă față 100% exigențelor unei astfel de situatii speciale, actiunrea rapidă pentru construcția unui spital modular părea singura soluție.

Fundația Hera și Asociația Dăruiește viață s-au mobilizat exemplar. Au pus la dispoziția autorităților brașovene un proiect de spital modular ce urma să fie construit în curtea Spitalului judetean. Cei de la Dăruiește Viață aveau deja experiența necesară. Lucrau la o astfel de unitate în București (în curtea Spitalului Elias).

La Brașov, pe 7 aprilie era eliberată autorizația de construire pentru Spitalul modular ATI. În mai era termenul asumat de executant pentru demararea lucrărilor, iar termenul de relizare fiind de 60 de zile.

Se pare că a fost vorba doar de planuri pe hârtie, autoritățile brașovene s-au descurcat. Însă când a venit momentul că planurile să fie transpuse și în realitate, procesul s-a blocat.

Spitalul modular de la Elias este gata. Spitalul modular din curtea Spitalului Judetetean Brașov nu este nici măcar început. Tot ce s-a realizat fiind tăierea unor copaci pentru a se face loc Spitalului modular.

Asta într-un context în care în ultimele săptămâni suntem în topul noilor cazuri de COVID-19 pe țară. Bolnavii brașoveni fiind trimiși la Targu Mureș. S-a încercat trimiterea lor și la Odorheiu Secuiesc, acest pas neavând succes. S-a mai organizat câteva ceva pentru pentru a pregăti Spitalul din Săcele pentru primirea noilor bolnavi de pe teritoriul Brașovului.

 

Atât de mult le pasă autorităților locale de cetățenii săi.

 

 

 

Lasă un comentariu