În Italia, funcționarii publici sunt arestați pentru absenteism

Poliţia a arestat aproximativ jumătate dintre angajaţii primăriei din Boscotrecase, Italia, după o anchetă de o săptămână care a evidenţiat 200 de cazuri de absenteism în care au fost implicate 30 de persoane.

 

Acești angajați publici veneau la muncă şi apoi plecau pentru a-şi rezolva probleme personale. Ei foloseau mai multe cartele ca să îi inregistreze prezenți și pe colegii chiulangii. Unul dintre angajați și-a pus pe cap o cutie pentru a nu putea fi indentificat pe inregistrarile camerelor de filmat.

Angajaţii municipali, deloc impresionaţi de recent anunţatele iniţiative guvernamentale împotriva absenteismului, au fost suspendaţi de la locul de muncă pentru perioade cuprinse între 6 şi 12 luni şi riscă să fie concediaţi.

Cum ar fi să se intâmple si la noi în Romania așa ceva? La un număr de x absențe să fie suspendat din funcție pe o anumită perioada, daca abaterea se repeta să fie arestat și pus să restituie toti banii înapoi statului. Cât de frumos ar fi să vezi dimineata cum se inghesuie funcționarii publici să-și treacă cartela prin aparat pentru a își înregistra venirea la locul de muncă.

Leave a Comment