Gara centrală din Birmingham – Grand Central Station

grand_central

 

Cum ar trebuie să arate o gară ca sa fie considerată civilizată? Greu de spus pentru ce avem noi in Romania. Gara din Brașov arata jalnic, murdară, pute, plină de boschetari etc. De fapt cam toate gările din Romania arată ca unele din ceva filme horror.

Cu ani in urma am fost intr-o vizită la Alba Iulia, țin minte că acea gară arată foarte bine, doar cladirea principală, restul fiind tot asa cum le știm, infecte, murdare, lăsate în paragină.

În drumurile cu trenul prin România, am observat că pe anumite porțiuni se lucreaza la calea ferata. Consider ca nu e de ajuns să se lucreze doar acolo. CFR-ul ar trebui să iși renoveze și gările, să le faca să arate ca unele moderne, in care timpul petrecut până la așteptarea trenului să fie unul cât mai plăcut. Ar trebuie construite spații comerciale moderne, interzis accesul boschetarilor, plus  multe altele. Sunt mult prea multe de făcut, nu vad nici o urmă de speranță că se va face ceva.

Acum să vă arăt gara centrală din Birmingham, numită și Grand Central Station, deasemenea cunoscută și ca New Street. Această clădire este una mare,luminoasa, foarte spațioasă, curată. Sunt vreo 6 sau 7 intrări in această clădire. Peste tot sunt amplasate panouri cu indicații si direcțiile spre casa de bilete, platformele de unde se ia trenul, parcări, birou de informații etc.

Accesul spre platformele de unde se ia trenul nu se poate face fără bilet. La fel ca la metroul din București, pe acelasi principiu. Gara din Birmingham are o grămada de spații comerciale cum ar fi magazine de tot felul, pană la farmacii și locuri in care se poate mânca.

Acum o să vă las cu galeria de poze.

 

Leave a Comment