De ce se închid parcurile cu lacăte dupa o anumita oră?

Aici unde locuiesc, in centrul orașului Birmingham, am două parcuri foarte aproape de mine. Parcurile sunt la o distanță de 4-5 minute de mers pe jos. Sunt drăgute, cu verdeată, flori, copaci etc. Ambele parcuri sunt îngrădite de un gard metalic de aproximatic 2-2.5 metri înăltime. Amândouă parcurile sunt încojurate de blocuri, unele mai mici altele mai mari. Merg destul de des prin cele două parcuri, dar nu prea văd mulți oameni prin ele.

Acum apare nedumerirea mea. Unul din cele două parcuri este inchis in jurul orei 17 sau 18. Se inchid porțile și se pune lacat. Cel de al doilea parc are un teren unde se joaca baschet sau fotbal și alte două locuri de joaca amenajate pentru copii. În acest parc mai vin copii pentru a se juca și mămici cu cei mici.  Acest parc se inchide mult mai târziu. De ce nu sunt lăsate deschise pentru a se putea bucura lumea din cartier de ele seara sau pe timpul nopții? Nu știu, nu-mi dau seama, nu pot înțelege de ce aceasta decizie din partea celor ce administreaza cele două parcuri.

Parcurile ar trebuie să fie făcute pentru a te bucura de ele 24 de ore pe zi, nu doar de la ora x păna la ora y. Nu prea ai nici ce distruge și nici să furi din cele două parcuri, în afară de câteva flori. Că sigur nu se apucă nimeni de tăiat banci metalice sau gardul.

Dacă este cineva care are o explicație logica pentru acest fenomen de inchidere al parcurilor, îl rog să își spună părerea in secțiunea de comentarii al acestui articol.

20160317_132017

În poza de mai sus se poate observa poarta, lanțul și lacătul.

1 thought on “De ce se închid parcurile cu lacăte dupa o anumita oră?”

  1. Pentru că experienţa în timp îşi spune cuvântul. Probabil respectivul parc a fost la un moment dat un loc frecventat după lăsarea serii de către diverse grupuri similare cu ce găseşti şi prin RO dacă ai tupeul să de duci prin spatele blocurilor 🙂

    Reply

Leave a Comment