Breaking News: Detalii Samsung Galaxy S8 și primele poze oficiale

În ultimele luni au apărut tot mai multe zvonuri despre Galaxy S8. Astăzi au apărut primele poze oficiale si detalii despre următorele vărfuri de gamă de la Samsung. Vor fi două modele, unul de  5.8 inchi și unul de 6.2 inchi.  S-a renunțat la butonul fizic de home. Ambele variante sunt mult mai mari ca dimensiune față de variantele Note din trecut.  Dacă aceste modele de S au asemenea dimensiuni, oare in ce dimensiune va veni in toamă Note 8?

Ambele modele, cel de 5.8 inchi și cel de 6.2  vor avea ecrane  curbate pe ambele margini. Nu va mai exista variantă cu ecran plat. Ecranele vor fi  QHD AMOLED.  Cred că cei de la Samsung au făcut o alegere foarte bună păstrând ecranele in QHD. Rezolutia lui S8 va fi de 2,960×1,440. Nu cred ca este nevoie de UHD(4k) pentru ecranul unui telefon deoarece va consuma mai multa energie. Ecranul acoperă 83% din suprafaț telefonului. Imaginea  nu va mai fi in format 16:9, s-a trecut la formatul 18.5:9.

Ambele variante vor veni cu Android Nougat și procesoare de ultimă generație. În unele regiuni telefoanele vor fi echipate cu procesor Qualcomm Snapdragon 835, iar în alte regiuni cu procesor Exynos. Ambele procesoare sunt frabicate în proces de 10 nanometri. Ca performanță va fi mai rapid cu 11 procente față de  Galaxy S7, grafica este cu 23% mai rapidă și cu 20% mai eficient in consumarea energiei.

Modelul de 5.8 inchi va avea o baterie de 3000 mAh, iar cel de 6.2 o baterie de 3500 mAh. Pe partea de memorie RAM, utilizatorii e posibil să aibă o mică dezamagire deoarece va fi echipat  doar cu 4 GB RAM.  Spațiul de stocare va fi de 64 GB cu posibilitate de extindere pana la 256 GB microSD( posibil sa fie UFS).

Încărcarea se va face printr-un port USB-C care se află în partea de jos a telefonului. Samsung nu a renunțat la mufa jack de 3.5 mm.

Camera principală, cea de pe spate va fi de 12 MP, iar cea frontală de 8 MP, ambele având lentile f 1.7. Camera frontală de pe Galaxy S7 avea doar 5 MP.

Camera principală se presupune că posedă o nouă funcționalitate de căutare vizuală, cu pictograme care apar pe ecran, care permit utilizatorului să indice tipul de căutare care urmează să fie efectuat. Lângă camera frontală este amplasat senzorul pentru scanarea irisului. Acelasi senzor care a fost și pe Note 7.

Pentru că noile modele nu mai au buton fizic de home, senzorul de amprentă a fost pus pe spate lânga camera principală.

O opțiune foarte interesantă și nouî este accea de a putea conecta telefonul la un monitor și va putea fi controla cu ajutorul unui mouse si al unei tastaturi. Numai că pentru a putea face asta este nevoie de achiziționarea unui dock-station cu HDMI.

Cele două modele de S8 vin cu asistent virtual cunoscut sub numele de Bixby. Se spune că o să fie capabil să se ocupe de comenzi mai complexe decât concurenții săi, cum ar fi instrucțiunile multi-part, și este activat printr-un buton dedicat de pe partea laterală a dispozitivelor.

Samsung Galaxy S8 si S8+ vor fi lansate pe 29 martie în cadrul unui eveniment dedicat ce va avea loc în New-York. Modelele anterioare erau prezentate de obicei in februarie la Mobile World Congres care are loc în Barcelona. Probabil ca după problemele cauzate de Note 7, Samsung a ales sa testezte putin mai mult noile terminale pentru a se asigura ca nu vor mai fi incidente.

Prețul în Europa va fi de 800 de euro pentru modelul de 5.8 inchi și de 900 de euro pentru cel de 6.2 inchi. Ambele modele vor fi disponibile spre vânzare începând cu data de 21 aprilie 2017.galaxy-s8-imagine-oficiala

Leave a Comment