Birmingham: Stațiile de autobuz

Probabil că cei mai multi dintre voi  știu ca aici in Anglia, autobezele sunt cu etaj. Cei care sunt aici știu deja cum arată stațiile de autobuz. Pentru cei care nu știu asta, am sa vă spun eu. Mai corect spus ar fi că am să vă arat. Pozele spun mult mai mult ca și cuvintele pe care aș putea eu să le inșir aici.

Avem stații de autobuz mai mari sau mai mici, in funcție de numărul de autobuze care circula prin zona respectivă. În  stațiile mai mari și mai aglomerate sunt panouri electronice. Pe aceste panouri sunt afișate numerele autobuzelor care circula prin stația respctivă, cât timp mai este până la sosirea următorului autobuz și directia in care un autobuz se deplaseaza.

Nu avem in toate stațiile acest afișaj electronic, in unele stații mai mici este, in altele nu, pentru ca pe acolo trece de obicei un singur autobuz. Intervalul  la care autobuzele circula este unul destul de mic, cuprins intre 3-5 minute și 4-7 minute, asta în timpul zilei. Spre seara intervalul de timp se mai măreste dar este unul acceptabil.

Urcarea și coborârea din autobuz se face pe o singura ușă. O calatorie costă 2,30 lire sau se poate lua un bilet care este valabil toată ziua  si pe toate liniile și care costă 4.40 lire. Mai există și alte variante de bilete cum ar fi cele pentru grup sau pentru familie. Pentru cei care circula zilnic cu autobuzul este indicat un abonament care costă 60.5 lire. Bilete se cumpară de la șofer.

 

 

 

 

Leave a Comment