Despre romanul care pleaca sa munceasca in Anglia

Despre cum am plecat in Anglia si alte treburi ce trebuie stiute am mai scris si in acest articol. Nu o sa zic inca o data ce am zis acolo ca nu are rost. Azi o sa spun cate ceva despre cei care pleaca in Anglia in cautarea unui loc de munca care sa fie  mai bine platit. Numai ca nici acolo nu sunt cainii cu covrigi in coada. Cei mai multi pleaca ca au pe cineva acolo si spera sa ii ajute si pe ei. De aici incep sa apara problemele. o mare parte dintre ei stiu sa faca nimic sau aproape nimic si nici nu cunosc limba engleza.

Ma uit pe grupurile de romani din Anglia de pe facebook si ma sperie ce vad pe acolo. Multi isi cauta de munca pe facebook, nu stiu sa foloseasca telefonul sau pc-ul si pentrut chestii utile sau sa stie ca anumite cautari se fac pe google sau in alta parte si nu pe reteaua albastra. Sunt o gramada de oameni care intra pe fb cautand un loc de munca,  intreband in stanga si in dreapta daca stie cineva ceva despre locuri de munca. Toti astia nu stiu sa faca o cautare pe google dupa loc de munca sau agentii care se ocupa cu asta. Ar mai fi site-urile de joburi, dar acolo trebuie create cv-uri si completate multe informatii ceea ce e foarte greu pentru cei care nu stiu engleza.

Toti acesti oameni vor locuri de munca bine platite nestiind sa faca nimic. Vazusem la un moment dat postat un loc de munca care era platit cu minimul pe ora. Ce facea romanul? Comenta ca el nu merge sa munceaca pe banii aia, el fara minim 11-12 lire pe ora nici nu se iese din casa. Cei mai multi dintre  voi o sa munciti in depozite, ar mai fi varianta patronilor indieni si pakistanezi, numai ca astia platesc sub minimul pe economie. E destul de greu sa obtii un job cat de cat decent necunoscand limba engleza, asta deoarece nu poti sustine un interviu.

Cand am sustinut interviul de angajare la Jaguar Land Rover, in afara de mine mai era un roman, 3 tipe din Polonia, un indian si un negru. Din 7 cati am fost acolo am trecut de proba de limba engleza doar 3 dintre noi. Am lucrat si pentru Honda, aici cam 60% din angati sunt romani, doar ca toti romanii de aici stiau engleza la un nivel destul de bun.

Sa vedem si cateva exemple de cum isi cauta romanul loc de munca:

 

 

Pe langa toti astia mai sunt o gramada de femeie care sustin ca ele au gasit reteta magica de facut bani stanf online pe facebook. Mai incearca si sa prosteasca pe altii, iar creduli si naivi sunt multi prea multi.

Cam asta e eroul roman care cauta o viata mai bun in Regatul unit.

 

 

 

Leave a Comment